Handicap Asiatic. Ce este şi cum poţi câştiga cu acest tip de pariu

Handicap Asiatic. Ce este şi cum poţi câştiga cu acest tip de pariu

Dacă eşti parior sportiv sau doar fan al sportului, sunt şanse să fi întâlnit termenul de “Handicap Asiatic”. Dar ştii ce înseamnă handicap asiatic? Dar ce este mai exact şi cum îl poţi folosi când pariezi? În acest articol vom explica pe înţelesul tuturor ce este pariul de tip handicap asiatic şi cum îl poţi folosi în favoarea ta atunci când pariezi. Te vom ajuta să înţelegi sistemul aparent complex şi îţi vom oferi o perspectivă asupra motivelor pentru care mulţi pariori îl preferă înaintea tipurilor de pariuri tradiţionale.

Ce sunt pariurile de tipul Handicap Asiatic

Handicapul asiatic este o formă populară de pariuri sportive care a luat naștere în Asia și care a câștigat popularitate la nivel mondial în ultimii ani. Este un sistem unic de handicap care permite o experiență de pariere mai echilibrată, în special în situațiile în care există un favorit clar și un outsider. În loc de a paria pur și simplu pe rezultatul unui meci, Handicapul asiatic oferă un handicap sau un avantaj sau dezavantaj de goluri echipei percepute ca fiind defavorizată, iar cotele sunt ajustate în consecință. Acest lucru creează un teren de joc mai echitabil și oferă pariorilor o șansă mai mare de succes, în special în sporturile cu scoruri mari, cum ar fi fotbalul sau baschetul. 

Există două variante de handicap asiatic:

  •  Handicap asiatic pe goluri
  • Handicap asiatic pe rezultatul final

Un pariu handicap asiatic are ca scop eliminarea posibilităţii unui rezultat de egalitate, care poate fi adesea un rezultat frustrant pentru pariori. Acest lucru înseamnă că există doar două rezultate posibile pentru un pariu – fie favoritul câștigă cu o diferență mai mare decât handicapul, fie outsiderul pierde cu o diferență mai mică decât handicapul. Cotele pentru fiecare selecție sunt ajustate în funcție de handicap, cu cote mai mari pentru outsider și cote mai mici pentru favorit.

Ponturi și strategii la pariurile de tip Handicap Asiatic

Pariurile cu Handicap Asiatic pot fi o modalitate interesantă și potențial profitabilă de a paria, dar necesită o abordare strategică pentru a avea succes. Un sfat important pentru pariurile cu Handicap Asiatic este de a cerceta temeinic echipele și jucătorii implicați în meci. Căută informații despre accidentări, suspendări, formă și recorduri anterioare în meciurile directe. O altă strategie este să te concentrezi asupra echipei defavorizate și să cauți motivele pentru care aceasta este subevaluată de către casele de pariuri. Acest lucru poate fi deosebit de eficient în sporturi precum fotbalul și baschetul, unde un singur gol sau punct poate face o mare diferență. De asemenea, gestionarea eficientă a fondurilor este extrem de importantă. Citește site-uri care oferă ponturi la pariurile sportive pentru a te ajuta să îți faci o idee mai clară despre evenimentul pe care urmează să pariezi. Pariurile handicap asiatic total goluri și cele pe rezultatele finale pot fi extrem de profitabile dacă ești suficient de informat înainte de a plasa un pariu.

Oricum, având în vedere că pariurile sunt tot jocuri de noroc, e clar ca norocul e actorul principal aici. Nicio strategie și niciun pont nu îți poate garanta câștiguri, dar te poate ajuta să îți mărești șansele de a câștiga.

Ce avantaje oferă handicapurile asiatice

Poate cel mai important avantaj al handicapurilor asiatice este faptul că acestea elimină probabilitatea unei remize. Acest lucru înseamnă că există doar două rezultate posibile pentru un pariu – fie favoritul câștigă cu o diferență mai mare decât handicapul, fie outsiderul pierde cu o diferență mai mică decât handicapul. Acest lucru face ca pariurile cu Handicap Asiatic să fie deosebit de atractive pentru sporturi ca fotbalul și baschetul, unde egalitățile sunt un eveniment obișnuit.

Un alt avantaj al pariurilor Asian Handicap este capacitatea de a-ți adapta pariurile la nivelul de risc dorit. Având opțiunea de a paria pe outsider cu un avantaj de goluri sau pe favorit cu un dezavantaj de goluri, poți alege nivelul de risc cu care te simți confortabil. Acest lucru permite o experiență de pariere mai personalizată și mai flexibilă.

Pariurile Asian Handicap oferă, de asemenea, cote mai mari și randamente potențial mai mari în comparație cu pariurile tradiționale. Handicapul nivelează terenul de joc, ceea ce înseamnă că cotele pentru fiecare selecție sunt ajustate în consecință. Acest lucru poate avea ca rezultat cote mai mari pentru outsider și cote mai mici pentru favorit, ceea ce poate duce la plăți mai mari pentru pariurile reușite.

Plățile la handicapuri asiatice

Una dintre caracteristicile unice ale pariurilor cu handicap asiatic este sistemul de plată. Spre deosebire de pariurile tradiționale cu cotă fixă, unde fie câștigi, fie pierzi pariul, în cazul pariurilor cu handicap asiatic, plata este determinată de marja de victorie sau de pierdere. Dacă pariezi pe outsiderul cu handicap, iar acesta pierde cu o diferență mai mică decât cea a handicapului, îți câștigi pariul. Dacă pierd cu o diferență mai mare decât cea a handicapului, pierzi pariul. Pe de altă parte, dacă pariezi pe favoritul cu handicap și acesta câștigă cu o diferență mai mare decât cea a handicapului, câștigi pariul. În cazul în care câștigă cu exact handicapul, pariul vă este rambursat. Sistemul de plată cu handicap asiatic poate fi confuz pentru cei care nu sunt familiarizați cu el, dar adaugă o notă interesantă la pariurile pe fotbal și poate oferi câștiguri mai mari pentru pariorii pricepuți.

FAQ

❓ Ce sunt pariurile cu handicap asiatic?
Pariurile cu handicap asiatic sunt un tip de pariu sportiv care a fost dezvoltat inițial în Asia, dar care s-a răspândit rapid în întreaga lume. Acest tip de pariu este foarte popular în special în pariurile sportive la fotbal, dar poate fi utilizat și în alte sporturi, cum ar fi baschetul sau tenisul. În esență, handicapul asiatic este o metodă de a crea un câmp de joc echilibrat între două echipe inegale într-un eveniment sportiv.
❓ Care sunt beneficiile pariurilor cu handicap asiatic?
Beneficiile pariurilor cu handicap asiatic includ faptul că acestea oferă o șansă mai mare de câștig, deoarece există o opțiune de pariere în cazul în care o echipă este considerată clar mai slabă decât cealaltă. De asemenea, handicapul asiatic permite pariorilor să obțină cote mai bune, deoarece acest tip de pariu poate avea o marjă de câștig mai mare decât alte tipuri de pariuri.
❓ Care sunt riscurile pariurilor cu handicap asiatic?
Există riscul ca un parior să piardă bani prin pariurile cu handicap asiatic, în special dacă nu înțelege în mod clar cum funcționează acest tip de pariu. De asemenea, trebuie să fie luate în considerare și riscurile de a paria pe o echipă care nu este atât de sigură cum se credea inițial sau care are probleme de formă sau accidentări.
TOP case de pariuri ale săptămânii.
22Bet

100% + 122 eur

Vulkan Bet

First deposit bonus 500 EUR

Winmasters Review România 2024

100% Bonus până la 500 RON